Koneet saapuvat

Kirjoitettu aiemmin tehtyjen muistiinpanojen pohjalta 1.8.2020. Viimeisin päivitys 25.4.2021.

Koneet saapuivat PostNordin noutopisteeseen Inregon tyylikkäässä puna-valkoisessa kantokahvalla varustetussa laatikossa. Laatikosta löytyivät koneet ja niiden ulkoiset virtalähteet virtajohtoineen, ei muuta, eikä muuta pitänytkään löytyä.

Koneet olivat erittäin siistejä ja laadukkaan tutuisia. Jonkinlainen ihme on, että tällaista laatuatasoa voi ostaa vain 109 eurolla kappale. Yrityskäyttöön tarkoitettu laatutaso näkyy siinä, että koneet on koottu metallirunkooon ja pakattu metallikuoriin, päin vastoin kuin esim. kuluttajille suunnattu Asus VivoMini UN45. Metallisuutensa vuoksi koneet painavat kokoonsa nähden paljon.

Toinen saapuneista koneista kuvattuna Inregon pahvilaatikon päällä.

Koneisiin ilmeisesti edellisen omistajan, jonkin yrityksen, liimaamat laitetunnistetarrat peittivät noin puolet jäähdytysilman ulostuloaukoista, joten poistin tarrat.

Koneissa on luvattujen speksien mukaan yksi DisplayPort-liitin, mutta käytännössä molemmissa näitä on kaksi. Kumpikin liitin myös toimii.

Vaihdoin tässä projektissa käyttöön tulevaan koneeseen mukana tulleen perinteisen kovalevyn tilalle puolijohdelevyn. Tästä ei ole paljon kerrottavaa, koska se oli helppoa ja kun tästä on olemassa selkeä ohjevideo YouTubessa. Ylimäärinen puolijohdelevy oli minulla jo valmiina, ylimääräisenä kaapin hyllyllä, joten tästä ei tullut mitään kulujakaan.

Ajoin koneissa muistitestit lataamalla MemTest86+ -ohjelman version 8.4 ja tekemällä siitä buuttaavan muistitikun. Muistitestien ajaminen on asia jonka teen yleensä kaikille koneille jotka minulle tulevat.

Toinen kone selviytyi muistitesteistä ilman virheitä, mutta toisessa koneessa virhetä tuli säännönmukaisesti joka ajokerralla. Virheet viittasivat rikkinäiseen muistikampaan.

Muistivirheitä MemTest86+ -ohjelmasta. Valokuva kuvaruudusta. Listaus muistivirheistä jotka MemTest86+ -ohjelma löysi.

Ilmoitin muistivirheistä Inregolle ja sovimme että he lähettävät minulle uuden muistikamman. Vaihdoin sen koneeseen ja virheet poistuivat, eli vika tosiaan oli muistikammassa.

Muistikamman vaihto oli helppoa, koska nämä koneet on tehty helposti avattavaksi ja pienestä koostaan huolimatta helposti huollettavaksi.

Edellä olevassa levynvaihtovideossa muistikampa näkyy heti levyn alla. Vanha kampa napsahti irti ilman työkaluja, samoin uusi kampa vanhan paikalle.

Projektin seuraava sivu on Käyttöjärjestelmän asennus.