Messenger: Starwolf - Pt II: Novastorm

Kuunneltu ja kirjoitettu 4.3.2018.

Kuuntelussa Messenger: Starwolf - Pt II: Novastorm (2015).

Napakasti soitettua heavy metallia Saksasta. Jos kategoria pitää tätä tarkemmin määritellä, niin tämä on ehkä enemmän melodista true metallia kuin silkkaa power metallia. Tyylistä tulevat mieleen Hammerfall, Iron Savior, Manowar ja Gamma Ray, mutta ei täsmälleen mikään näistä, eli albumi kerää myös jonkin verran yksilöllisyyspisteitä.

Kappaleet vaikuttavat hyvin tehdyiltä ja levyn konsepti kappaleiden järjestyksineen loppuun asti mietityltä. Albumi ei ehdi muuttua missään vaiheessa tylsäksi. Tuotanto on tiivistä, eli turhaa tavaraa ja ylimäärästä kuonaa on vältelty onnistuneesti. Kuoroja ja orkesterisoittimia käytetään kyllä, mutta kitarat ovat ne jotka kuljettavat kappaleet alusta loppuun.

Kuten soittajat, myös laulaja hoitaa hommansa hyvin. Laulajan ääni on voimakas, mutta loppuillasta kuunneltuna lopetusraidan (Fortress of Freedom) kovissa kohdissa ehkä jo hieman rasittava. Jos albumin kokonaisuudelle antaisin melkein kympin, soittajat saisivat päälle ysin ja laulaja ehkä kasi puolen.

Kansitarra lupaa yli 50 minuuttia eeppistä saksalaista metallia, ja tarra ei valehtele. Omassa tyylilajissaan yksi parhaimmista kuulemistani albumeista. Ei kaikkein omaperäisin, mutta riittävän omaperäinen.

Messenger oli minulle tätä ennen tuntematon paikka bändikartalla, eli tuli täysin puun takaa tämä ensiluokkainen albumi.