Jämsänkosken Ilveslinnan vieraskirja

Ilveslinna on vuonna 1937 valmistunut kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus Keski-Suomessa Jämsänkoskella. Ilveslinna vihittiin käyttöön 27.10.1937.

Ilveslinnan vieraskirja oli aktiivikäytössä vuodesta 1938 vuoteen 1972, tarkemmin 27.6.1938 - 16.2.1972. Tänä aikana Ilveslinnassa vierailivat ja nimensä kirjaan kirjoittivat monet teollisuusjohtajat, sotilashenkilöt, näyttelijät ja muusikot.

Tässä sivustossa voit selailla vieraskirjaa kuvina, ja vähitellen tälle sivustolle myös kirjoitetaan vieraskirjan sisältö tekstinä, jolloin mm. vieraskirjassa esiintyviin henkilöhin tutustuminen on helppoa.

Tämä sivusto syntyy kolmessa vaiheessa.

Ensimmäinen vaihe oli, kun joulukuussa 2004 valokuvasin vieraskirjan sillä ajatuksella, että kuvat voi sitten joskus myöhemmin julkaista. Tavoitteena tässä kohdassa oli vain ottaa vieraskirjasta mahdollisimman hyvälaatuiset valokuvat, ja varmistaa, että koko kirjan sisältö on varmasti kuvattu onnistuneesti.

Toinen vaihe oli vuonna 2008, kun kävin osan vieraskirjan kuvista läpi ja kirjoitin tunnistamani nimet tekstiksi. Tämä työ kattoi noin neljäsosan vieraskirjan sivuista.

Kolmas vaihe alkoi kesäkuussa 2020, kun löysin aikaa jatkaa tätä projektia ja tehdä nämä sivut. Tämä vaihe on yhä käynnissä. Kirjan sisältöä kirjoitetaan tekstiksi ja sivustoa parannetaan. Työllä ei ole tiedossa olevaa valmistumisaikaa.

Valokuvauksesta kiinnostuneille tiedoksi, että kuvat on otettu joulukuussa 2004 Canon EOS 300D -järjestelmäkameralla ja Canon EF 50mm f/1.8 II -objektiivilla. Vieraskirja oli tuettu pystyasentoon, kamera oli jalustalla, valaistus oli säädetty vakioksi, kamera manuaalivalotukselle ja objektiivia oli himmennetty hieman että se olisi terävimmillään. Kuvat otettiin raakamuodossa (RAW) ja muunnettiin katseltavaan muotoon kesällä 2020.

Webbisivutekniikasta kiinnostuneille tiedoksi, että nämä sivut perustuvat DokuWiki-ohjelmistoon ja kirjoittamaani skriptiin, joka kääntää kirjoitetut tiedot ylläpidettävästä muodosta julkaisumuotoon eli DokuWikin ymmärtämiksi sivuiksi. Skriptin ansiosta riittää että sivut vain kirjoitetaan tekstinä, ja skripti tuottaa sitten automaattisesti tämän linkitetyn sivukokonaisuuden henkilöhakemistoineen.

Kuva Ilveslinnan vieraskirjasta kynttiöiden valossa.