Jämsänkosken Ilveslinnan vieraskirja

8.8.2020: Näitä sivuja rakennetaan parhaillaan. Tämä ei ole vielä valmis sivusto.

Ilveslinna on vuonna 1937 valmistunut kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus Keski-Suomessa Jämsänkoskella. Ilveslinna vihttiin käyttöön 27.10.1937.

Ilveslinnan vieraskirja oli aktiivikäytössä vuoodesta 1938 vuoteen 1972, tarkemmin 27.6.1938 - 16.2.1972. Tänä aikana Ilveslinnassa vierailivat ja nimensä kirjaan kirjoittivat monet teollisuusjohtajat, sotilashenkilöt, näyttelijät ja muusikot.

Tässä sivustossa voit selailla vieraskirjaa kuvina, ja vähitellen tälle sivustolle myös kirjoitetaan vieraskirjan sisältö tekstinä, jolloin mm. vieraskirjassa esiintyviin henkilöhin tutustuminen on helpooa.

Tämä sivusto syntyy kolmessa vaiheessa.

Ensimmäinen vaihe oli, kun 5.12.2004 valokuvasin vieraskirjan, ajatuksella että kuvat voi sitten joskus myöhemmin julkaista. Tavoitteena tässä kohdassa oli ottaa mahdollisimman hyvälaatuiset valokuvat, ja varmistaa, että koko kirja on varmasti kuvattu onnistuneesti.

Toinen vaihe oli noin vuonna 2008, kun kävin osan vieraskirjan kuvista läpi ja kirjoitin tunnistamani nimet tekstiksi. Tämä työ kattoi noin neljäsosan vieraskirjan sivuista.

Kolmas vaihe alkoi kesällä 2020, kun löysin aikaa jatkaa tätä projektia ja tehdä nämä sivut. Tämä vaihe on yhä käynnissä. Sivustoa parannetaan ja kirjan sisältöä kirjoitetaan tekstiksi. Vaiheella ei ole tiedossa olevaa valmistumisaikaa.

Valokuvauksesta kiinnostuneille tiedoksi, että kuvat on otettu 5.12.2004 Canon EOS 300D -järjestelmäkameralla ja Canon EF 50mm f/1.8 II -objektiivilla. Vieraskirja oli tuettu pystyasentoon, kamera oli jalustalla, valaistus oli säädetty vakioksi, kamera manuaalivalotukselle ja objektiivia oli himmennetty hieman että se olisi terävimmillään. Kuvat otettiin raakamuodossa (RAW) ja muunnettiin katseltavaan muotoon kesällä 2020.

Webbisivutekniikasta kiinnostuneille tiedoksi, että nämä sivut perustuvat DokuWiki-ohjelmistoon ja kirjoittamaani melko mittavaan skriptiin, joka kääntää tiedot ylläpidettävästä muoodosta julkaisumuotoon eli DokuWikin ymmärtämiksi sivuiksi. Skriptin ansiosta riittää että sivut vain kirjoitetaan tekstinä, ja skripti tuottaa sitten automaattisesti tämän linkitetyn sivukokonaisuuden henkilöhakemistoineen.

Kuva Ilveslinnan vieraskirjasta kynttiöiden valossa.