Jämsänkosken Ilveslinnan vieraskirja

Vieraskirjan tietoja on päivitetty viimeksi 19.4.2021.

Ilveslinna on vuonna 1937 valmistunut kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus Keski-Suomessa Jämsänkoskella. Ilveslinna vihittiin käyttöön 27.10.1937.

Ilveslinnan vieraskirja oli aktiivikäytössä vuodesta 1938 vuoteen 1972, tarkemmin 27.6.1938 - 16.2.1972. Tänä aikana Ilveslinnassa vierailivat ja nimensä kirjaan kirjoittivat mm. monet teollisuusjohtajat, sotilashenkilöt, näyttelijät ja muusikot.

Tässä sivustossa voit selailla vieraskirjaa sivuittain, ja tälle sivustolle on myös kirjoitettu vieraskirjan sisältöä tekstinä, minkä vuoksi vieraskirjassa esiintyviin henkilöhin tutustuminen on helppoa.

Katso kuva, miltä Ilveslinna näyttää ulkoa.

Vieraskirja on valokuvattu joulukuussa 2004 sillä ajatuksella, että kuvat voi joskus myöhemmin julkaista. Tavoitteena tällöin oli ottaa vieraskirjasta mahdollisimman hyvälaatuiset valokuvat, ja varmistaa se, että koko kirjan sisältö on varmasti kuvattu onnistuneesti.

Valokuvat otettiin Canon EOS 300D -järjestelmäkameralla ja Canon EF 50mm f/1.8 II -objektiivilla. Vieraskirja oli tuettu pystyasentoon, kamera oli jalustalla, valaistus oli säädetty vakioksi, kamera oli manuaalivalotukselle ja objektiivia oli himmennetty että se olisi piirroltaan terävimmillään. Kuvat otettiin raakamuodossa (RAW) ja muunnettiin katseltavaan muotoon kesällä 2020.

Kävin vuonna 2008 osan vieraskirjan kuvista läpi ja kirjoitin niistä tunnistamani nimet tekstiksi. Tämä työ kattoi noin neljäsosan vieraskirjan sivuista. Kesäkuussa 2020 löysin aikaa jatkaa projektia ja tehdä nämä sivut. Irroitin vieraskirjan pääsivustosta omaksi sivutokseen.

Sivusto perustuu DokuWiki-ohjelmistoon ja kirjoittamaani skriptiin, joka kääntää kirjoitetut tiedot DokuWikin ymmärtämään sivumuotoon. Skripti tuottaa automaattisesti tämän sivurakenteen linkityksineen ja henkilöhakemistoineen.

Sivuston ylläpitäjän tavoitat sähköpostilla osoitteesta info piste heikkisiltala piste net.

Ilveslinnan vieraskirja kynttiöiden valossa. Kuva: Heikki Siltala.