Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
fi:paikka:repekka [2017-10-22 16:07]
Heikki Siltala
fi:paikka:repekka [2019-10-24 22:39] (current)
Line 16: Line 16:
  
 Repekan myötä Jämsänjokilaakso on siirtynyt kerralla autoilun ja automarket-myymälöiden aikaan, jossa polkupyöriä näkee enää lasten leikkikaluina. Repekka ei ole vain elintarvikemyymälä,​ vaan sieltä löytää perheen pää ruokaostosten lomassa itselleen vaikkapa uudet sinapinruskeat vakosamettihousut. Repekasta nappaa autoleva turistiseurue mukaansa vakuumipakatut einekset ja kurvaa sitten oranssilla Toyotallaan läheiselle levähdyspaikalle,​ jossa vietetään nopea ateriahetki. Jytä soi matkaradiossa ja käytetyt muoviset kertakäyttöastiat heitetään huolettomasti yli olan. Kerta kaikkiaan, tämä jos mikä on onnellista elämää. Ajan henki on ajanut meidät kaikki ohi lähipuodin ja tuonut Repekkaan, paikkaan, jossa ostaminen on enemmän kuin osa elämää. Repekassa koko elämä on ostamista. Repekan myötä Jämsänjokilaakso on siirtynyt kerralla autoilun ja automarket-myymälöiden aikaan, jossa polkupyöriä näkee enää lasten leikkikaluina. Repekka ei ole vain elintarvikemyymälä,​ vaan sieltä löytää perheen pää ruokaostosten lomassa itselleen vaikkapa uudet sinapinruskeat vakosamettihousut. Repekasta nappaa autoleva turistiseurue mukaansa vakuumipakatut einekset ja kurvaa sitten oranssilla Toyotallaan läheiselle levähdyspaikalle,​ jossa vietetään nopea ateriahetki. Jytä soi matkaradiossa ja käytetyt muoviset kertakäyttöastiat heitetään huolettomasti yli olan. Kerta kaikkiaan, tämä jos mikä on onnellista elämää. Ajan henki on ajanut meidät kaikki ohi lähipuodin ja tuonut Repekkaan, paikkaan, jossa ostaminen on enemmän kuin osa elämää. Repekassa koko elämä on ostamista.
 +
 +**Jälkikirjoitus**
  
   * Heinäkuu 2005: Repekka on yhä paikallaan Jämsässä Keski-Suomessa,​ tosin moneen kertaan laajennettuna ja moneen kertaan uudistettuna,​ ja tuntee nimen KKK-supermarket.   * Heinäkuu 2005: Repekka on yhä paikallaan Jämsässä Keski-Suomessa,​ tosin moneen kertaan laajennettuna ja moneen kertaan uudistettuna,​ ja tuntee nimen KKK-supermarket.
Line 23: Line 25:
 //Kuvat: Siltalan suvun arkistot ja Heikki Siltala.// //Kuvat: Siltalan suvun arkistot ja Heikki Siltala.//
  
-{{tag>​huumori historia kauppa Jämsä 1978 1979 1980 2005}} ​+{{tag>​huumori historia kauppa Jämsä 1978 1979 1980 2005 2011}}